Anthokyaninová barviva v hroznech a vínech
Anthocyanin pigments in grapes and wines
Josef Balík

Dnes vráceno
Monografie
ISBN: 978-80-7375-412-9 (brož.)
Údaj o vydání: Vyd. 1.
Nakladatelské údaje: Brno : Mendelova univerzita v Brně, 2010
Fyzický popis: 108 s. : il. (některé barev.) ;
Elektronické umístění:Obsah
Dokument zatím nebyl ohodnocen
Hodnocení: {{document.rating.value | number:1}} (počet hodnocení: {{document.rating.count}})
{{document.rating.result}}


Exempláře Svázané ročníky
Načítám exempláře
Dokument není k dispozici Žádné exempláře k dispozici Dokument nemá žádné svázané ročníky
Citace
Související
Všechny díly
Obsah
                                        Biochemická příslušnost anthokyaninů
2.1 Chemická struktura anthokyaninů
2.2 Biosyntéza anthokyaninů v hroznech
Akumulace anthokyaninů v hroznech
3.1 Barevná kapacita hroznů a kvalitativní složení anthokyaninů
3.1.1 Srovnání obsahu veškerých anthokyaninů v hroznech vybraných odrůd
3.1.2 Srovnání obsahu veškerých anthokyaninů v hroznech vybraných kříženců
3.1.3 Složení anthokyaninů v hroznech vybraných odrůd a kříženců
Fyzikálně-chemické faktory ovlivňující stabilitu anthokyaninů
4.1 Účinky změn pH prostředí
4.2 Vlivy kopigmentace a samoasociace anthokyaninů
4.3 Změny způsobené kondenzačními reakcemi
4.4 Tvorba kovových komplexů
4.5 Účinek kyseliny L-askorbové
4.6 Změny způsobené cukry a jejich rozkladnými produkty
4.7 Odbarvovací účinek oxidu siřičitého
4.8 Účinky kyslíku a peroxidů
4.9 Působení teploty
4.10 Účinky ketonů a vinylfenolů
4.11 Enzymatické změny anthokyaninů
Postupy extrakce anthokyaninů a měření barevných parametrů
5.1 Extrakční metody anthokyaninových barviv
5.2 Spektrofotometrické metody analýzy anthokyaninů
5.3 Chromatografické metody stanovení anthokyaninů
5.4 Instrumentální hodnocení barevnosti vín
Distribuce anthokyaninů v průběhu vinifikace hroznů
6.1 Macerační postupy anthokyaninů v technologii červených vín
6.2 Macerační postupy anthokyaninů v technologii růžových vín
6.3 Vliv podmínek vinifikace modrých hroznů na obsah veškerých anthokyaninů v červených vínech
6.3.1 Změny v obsahu veškerých anthokyaninů v průběhu f ermentační macerace modrých hroznů
6.3.2 Srovnání maceračních postupů modrých hroznů na barevné parametry červených vín
6.3.3 Vliv podmínek vinifikace modrých hroznů na složení anthokyaninů červených vín
6.3.4 Srovnání Červených vín podle jejich barevných parametrů
7 Změny barevných parametrů červených a růžových vín během jejich školení a stabilizace
7.1 Změny barevných charakteristik vín způsobených filtrací
7.2 Změny anthokyaninů vyvolané účinky vysokého hydrostatického tlaku
7.3 Změny barevných charakteristik vín způsobených čiřením bentonity
7.4 Srovnání změn barevných charakteristik červených vín účinky různých čiřících prostředků
8 Hodnocení parametrů barevnosti červených a růžových vín v průběhu j ejich zrání,
8.1 Změny barevných charakteristik červených vín během jejich zrání na lahvi
8.2 Vliv skladovacích podmínek na anthokyaniny a barevné parametry růžových vín
                                    
Detail
Název pole Obsah pole
Autor Balík, Josef, 1967- Autor
Údaje o názvu Anthokyaninová barviva v hroznech a vínech = Anthocyanin pigments in grapes and wines / Josef Balík
ISBN 978-80-7375-412-9 (brož.)
Údaje o vydání Vyd. 1.
Nakladatelské údaje Brno : Mendelova univerzita v Brně, 2010
Edice Folia Universitatis Agriculturae et Silviculturae Mendelianae Brunensis : edition of original papers and monographs = Folia Mendelovy zemědělské a lesnické univerzity v Brně : edice původních vědeckých prací a monografií, 1803-2109 ; roč. 3, 2010, č. 3
Klíčová slova anthokyany
Klíčová slova rostlinná barviva
Klíčová slova bobulové ovoce
Klíčová slova červená vína
Klíčová slova anthocyanins
Klíčová slova vegetable dyes
Klíčová slova grapes
Klíčová slova red wine
Fyzický popis 108 s. : il. (některé barev.) ;
Elektronické umístění a přístup Obsah
Dokumenty ke stažení
 
Oblíbené
…a další

Zobrazit vše
Navštívené
Podobné