Stroje a zařízení pro vinařství
Patrik Burg, Pavel Zemánek

Dnes vráceno
Monografie
ISBN: 978-80-87091-49-4 (váz.)
Původce: Zemánek, Pavel, Autor
Údaj o vydání: 1. vyd.
Nakladatelské údaje: Olomouc : Agriprint, 2014
Fyzický popis: 254 s. : barev. il. ; 23 cm
Dokument zatím nebyl ohodnocen
Hodnocení: {{document.rating.value | number:1}} (počet hodnocení: {{document.rating.count}})
{{document.rating.result}}


Exempláře Svázané ročníky
Načítám exempláře
Dokument není k dispozici Žádné exempláře k dispozici Dokument nemá žádné svázané ročníky
Citace
Související
Všechny díly
Obsah
                                        OBSAH
1	PRÍJMOVÁ ZAŘÍZENÍ ...................................................................................... 15
2	DRTICÍ, ODSTOPKOVACÍ A SEPARAČNÍ ZAŘÍZENÍ .............................................................. 21
2.1	Drtiče hroznu ...........................................................................................21
2.2	Mlýnkoodstopkovače.......................................................................................22
2.3	Moderní řešení odstopkovacích zařízení...................................................................27
2.4	Zařízení pro separaci bobulí ............................................................................29
3	ČERPADLA.................................................................................................37
3.1	Objemová čerpadla........................................................................................37
3.2	Odstředivá čerpadla......................................................................................47
4	LISY.....................................................................................................51
4.1	Mechanické lisy šroubové ................................................................................51
4.2	Hydraulické lisy.........................................................................................53
4.3	Pneumatické lisy.........................................................................................55
4.4	Hydrolisy ...............................................................................................63
4.5	Šnekové a pásové lisy ...................................................................................63
5	ZAŘÍZENÍ PRO ODDĚLENÍ KALÜ Z MOŠTU A VÍNA ...............................................................67
5.1	Zařízení pro sedimentaci.................................................................................68
5.2	Zařízení pro odstřeďování ...............................................................................68
5.3	Zařízení pro flotaci ....................................................................................73
6	ZAŘÍZENÍ PRO VÝROBU ČERVENÝCH VÍN........................................................................79
6.1	Zařízení s mechanickým promícháváním.....................................................................79
6.2	Zařízení s cirkulací kvasícího moštu přes matolinový klobouk.............................................85
7	NÁDOBY VE VINAŘSKÝCH PROVOZECH ..........................................................................95
7.1	Skleněné nádoby..........................................................................................95
7.2	Dřevěné nádoby...........................................................................................96
7.3	Ocelové nádoby ..........................................................................................97
7.4	Plastové nádoby........................................................................................ 103
7.5	Betonové nádoby........................................................................................ 103
5
OBSAH
8	ZAŘÍZENÍ PRO TEPLOTNÍ REGULACI NÁDOB .................................................................... 107
8.1	Zařízení pro teplotní regulaci v nádobách................................................................ 108
8.2	Technické prostředky pro kryomaceraci.................................................................... 113
9	TECHNICKÉ PROSTŘEDKY PRO MYTÍ A ČIŠTĚNÍ VINAŘSKÝCH PROVOZÜ A ZAŘÍZENÍ.................................... 119
9.1	Vysokotlaké čističe ..................................................................................... 121
9.2	Zařízení pro čištění nádob............................................................................... 123
9.3	Údržba a čištění hadic a potrubí ........................................................................ 132
•
10	FILTRAČNÍ ZAŘÍZENÍ ...................................................................................... 135
10.1	Tlakové naplavovací filtry .............................................................................. 137
10.2	Tlakové deskové filtry................................................................................... 139
10.3	Vakuové rotační filtry .................................................................................. 141
10.4	Membránové filtry........................................................................................ 142
10.5	Filtrace na principu reverzní osmózy..................................................................... 145
10.6	Stabilizace vína s využitím elektrodialýzové jednotky.................................................... 151
11	OBALY VYUŽÍVANÉ VE VINAŘSTVÍ ............................................................................ 155
11.1	Skleněné láhve........................................................................................... 155
11.2	Plastové (PET) láhve..................................................................................... 157
11.3	Hliníkové plechovky...................................................................................... 157
11.4	Krabicové obaly Tetra Pak................................................................................ 158
11.5	Netradiční obaly ........................................................................................ 158
11.6	Zařízení pro odmáčení a mytí láhví....................................................................... 159
12	UZÁVĚRY VE VINAŘSTVÍ .................................................................................... 163
12.1	Korkové uzávery ......................................................................................... 163
12.2	Plastové uzávěry......................................................................................... 166
12.3	Šroubovací uzávěry....................................................................................... 168
12.4	Korunkové uzávěry........................................................................................ 169
12.5	Skleněné uzávěry......................................................................................... 171
OBSAH
13 LAHVOVACÍ LINKY VE VINAŘSKÝCH PROVOZECH .............................................................. 173
13.1 Plnicí zařízení..................................................................................... 178
13.2 Přísun lahví v plnicích linkách .................................................................... 182
13.3 Uzavírací zařízení ve vinařství..................................................................... 183
13.4 Zařízení pro instalaci záklopek .................................................................... 193
13.5 Etikety a etiketovací stroje........................................................................ 197
13.6 Zařízení pro manipulaci s láhvemi a skupinové balení.................................................203
14 STAVBY PRO VINAŘSTVÍ ................................................................................. 209
14.1 Vinné sklepy.........................................................................................209
14.2 Podzemní sklady .....................................................................................217
14.3 Montované výrobní a skladovací haly .................................................................217
15	ZAŘÍZENÍ PRO REGULACI TEPLOTY A VLHKOSTI	VE VINAŘSKÝCH PROVOZECH...................................223
16	ZAŘÍZENÍ PRO ZPRACOVÁNÍ ODPADNÍCH PRODUKTŮ Z VINAŘSTVÍ ..............................................229
16.1	Možnosti využití matolin z vinařské produkce ....................................................... 229
16.2	Zpracování kalii pomocí kalolisů....................................................................239
17 NAVRHOVÁNÍ TECHNICKÉHO ZAJIŠTĚNÍ A VÝROBNÍCH LINEK VE VINAŘSKÝCH PROVOZECH .. 245
18
SEZNAM POUŽITÉ LITERATURY
249
                                    
Detail
Název pole Obsah pole
Autor Burg, Patrik, 1977- Autor
Údaje o názvu Stroje a zařízení pro vinařství / Patrik Burg, Pavel Zemánek
Původce Zemánek, Pavel, 1956- Autor
ISBN 978-80-87091-49-4 (váz.)
Údaje o vydání 1. vyd.
Nakladatelské údaje Olomouc : Agriprint, 2014
Klíčová slova vinařství
Klíčová slova výroba vína
Klíčová slova strojní zařízení
Klíčová slova wine making
Klíčová slova machine equipment
Klíčová slova mechanizace ve vinohradnictví
Fyzický popis 254 s. : barev. il. ; 23 cm
Všeobecná poznámka 1500 výt.
Dokumenty ke stažení
 
Oblíbené
…a další

Zobrazit vše
Navštívené
Podobné