Pěstování třešní a višní v ekologické produkci
certifikovaná metodika
Martin Mészáros a kol.

Dnes vráceno
Monografie
ISBN: 978-80-87030-55-4
Nakladatelské údaje: Holovousy : Výzkumný a šlechtitelský ústav ovocnářský Holovousy s.r.o., 2017
Fyzický popis: 51 stran : ilustrace (převážně barevné) ; 21 cm
Dokument zatím nebyl ohodnocen
Hodnocení: {{document.rating.value | number:1}} (počet hodnocení: {{document.rating.count}})
{{document.rating.result}}


Klíčová slova: třešně; višně; pěstování ovocných rostlin; ekologické zemědělství; cherry trees; sour cherry trees; fruit-culture; ecological agriculture
Poznámka: Nad názvem: Výzkumný a šlechtitelský ústav ovocnářský Holovousy, Výzkumný ústav rostlinné výroby v.v.i.; 500 výtisků

Exempláře Svázané ročníky
Načítám exempláře
Dokument není k dispozici Žádné exempláře k dispozici Dokument nemá žádné svázané ročníky
Citace
Související
Všechny díly
Obsah
                                        Obsah
1.	Úvod..................................................................
2.	Cíl metodiky...........................................................
3.	Vlastní popis metodiky...............................................3
3.1.	Zakládání ekologického sadu.....................................9
3.1.1 .Výběr vhodného stanoviště..................................9
3.1.2.	Hodnocení a úprava půdních vlastností
před výsadbou ekologického sadu............................10
3.1.3.	Úprava půdní reakce ......................................13
3.1.4.	Doplnění zásoby živin v půdě..............................14
3.1.5.	Odrůdy třešní vhodné pro intenzivní ekologické pěstování..15
3.1.6.	Opylovací poměry významných odrůd třešní a višní..........16
3.1.7.	Výběr podnoží pro založení ovocného sadu..................18
3.1.8.	Výběr pěstitelského systému...............................20
3.2.	Hnojení a závlaha u třešní a višní.............................25
3.2.1.	Požadavky třešní a višní na množství dostupných živin ....25
3.2.2.	Hnojení třešní a višní po výsadbě ........................27
3.2.3.	Foliární aplikace živin v ekologických výsadbách..........30
3.2.4.	Využití přípravků Hycol...................................31
3.2.5.	Použití závlahy ve výsadbách..............................33
3.3.	Údržba výsadeb a ochrana proti hlavním patogenům
a škůdcům..........................................................
3.3.1.	Specifika řezu třešní a višní.............................35
3.3.2.	Praskání plodů třešní a višní.............................36
3.3.3.	Moniliniová spála třešně a višně..........................36
3.3.4.	Vrtule třešňová ve výsadbách třešní a višní...............40
3.3.5.	Regulace plevelů..........................................42
3.3.6.	Krycí systémy u třešní....................................44
4.	Srovnání novosti postupů............................................46
5.	Popis uplatnění metodiky............................................46
6.	Ekonomické aspekty...................................................
7.	Seznam použité literatury...........................................47
8.	Seznam publikací, které předcházely metodice........................51
                                    
Detail
Název pole Obsah pole
Autor Mészáros, Martin Autor
Údaje o názvu Pěstování třešní a višní v ekologické produkci : certifikovaná metodika / Martin Mészáros a kol.
ISBN 978-80-87030-55-4 (brožováno)
Nakladatelské údaje, údaje o vytvoření díla, autorská práva Holovousy : Výzkumný a šlechtitelský ústav ovocnářský Holovousy s.r.o., 2017
Edice Certifikovaná metodika
Klíčová slova třešně
Klíčová slova višně
Klíčová slova pěstování ovocných rostlin
Klíčová slova ekologické zemědělství
Klíčová slova cherry trees
Klíčová slova sour cherry trees
Klíčová slova fruit-culture
Klíčová slova ecological agriculture
Fyzický popis 51 stran : ilustrace (převážně barevné) ; 21 cm
Všeobecná poznámka Nad názvem: Výzkumný a šlechtitelský ústav ovocnářský Holovousy, Výzkumný ústav rostlinné výroby v.v.i.
Všeobecná poznámka 500 výtisků
Dokumenty ke stažení
 
Oblíbené
…a další

Zobrazit vše
Navštívené
Podobné